logo van Esther te Voortwis getekende bij
Esther te Voortwis

Veelgestelde vragen

Al je vragen over life coaching beantwoord

Coaching gaat over het ontdekken van jouw vermogen om stappen te zetten. Stappen zetten omdat je nu misschien voelt dat je bent vastgelopen of omdat je iets graag anders wil maar niet weet hoe.

Je mag verwachten dat je een antwoord gaat vinden op de vraag die je hebt. Het effect zal zijn dat je weer vooruit kunt, je meer rust en energie gaat ervaren, je makkelijker keuzes kunt maken of ontdekt wat je wil.

Het traject duurt zolang jij denkt dat nodig is. Ik bied standaard een traject aan van 6 gesprekken. Deze gesprekken vinden elke twee weken plaats. We zijn dus samen 3 maanden onderweg.

Ik weet zeker dat coaching jou gaat helpen, omdat ik je vragen zal stellen die je nog niet eerder gesteld hebt gekregen. En al vragende zal jij nieuwe dingen over jezelf gaan ontdekken. Dat betekent dus dat je gaat groeien in bewustwording. Je gaat jezelf nog beter leren kennen en dat is een prachtig proces wat je de rest van je leven meeneemt.

Dat weet je van te voren natuurlijk niet zeker. Daarom is het fijn om eerst een kennismakingsgesprek te hebben. Dit kan ook eventueel online. Dit gesprek is kosteloos. Tijdens de kennismaking kunnen we beide inschatten of we samen een traject willen starten. Belangrijke ingrediënten voor een succesvol traject zijn dat het klikt tussen ons beide en jij je voldoende veilig voelt.

Ja, ik ben gespecialiseerd in kernemoties en trauma. Bij mij ga je leren kijken naar de diepere laag in jou. Wie ben je en wat heeft jou gevormd? Ik begeleid mensen in het maken van een verbinding tussen denken en voelen. Heftige gebeurtenissen uit het verleden of bepaalde overtuigingen kunnen daarin een belemmering vormen. Samen kijken we hoe het hoofd en het hart weer samen kunnen gaan werken, zodat je meer rust en stevigheid kunt gaan ervaren.

Allereerst vraagt een traject van jou dat je echt graag zelf iets wil veranderen of ontdekken. Dit vraagt 100% inzet en dat kost dus best wat tijd en inspanning. Coaching is levensveranderend en daarom de investering meer dan waard. Voor particulieren hanteer ik een tarief van €90,- per sessie en voor studenten een tarief van €45,- per sessie. Het zakelijke tarief is €125,- per sessie.  

Dit hangt helemaal af van jouw zorgverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je coaching of counseling voor een deel vergoed krijgt. De moeite waard om dit dus even uit te zoeken. Kom je bij mij terecht via je werkgever dan valt coaching onder opleidingskosten en ben je zelfstandig ondernemer dan zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.