logo van Esther te Voortwis getekende bij
Esther te Voortwis
Ik ben een rijk mens
Het leven léven is een kunst

Over mij - mental coach Esther te Voortwis

Ik ben opgegroeid op de bosgrond in een christelijk gezin met lieve ouders en 5 broers en zussen. Doordat ik al op vroege leeftijd onveiligheid ervaarde, veranderde ik van een heel vrolijk en avontuurlijk kind die in bomen klom naar een alert, gevoelig en verantwoordelijk meisje. Ik hielp graag anderen om zo (onbewust) niet te hoeven dealen met mijn eigen overweldigende emoties. In mijn vroeg volwassen jaren worstelde ik met depressieve gevoelens en vond daarin een uitweg met de hulp van verschillende mensen die mij leerden dat ik het leven niet alleen hoef te leven.

Ik heb Personeel & Arbeid en Sociologie gestudeerd in Amsterdam. Ik ben heel gelukkig getrouwd met Berend en samen hebben we 4 prachtige dochters. Een van de mooiste dingen die ik naast het moederschap heb mogen doen is het neerzetten en leidinggeven aan een kinderdagverblijf op een boerderij. Een plek waar kinderen zich mogen ontwikkelen zoals ze zijn in een liefdevolle, veilige omgeving en midden in de natuur. Ik genoot van het ondernemen en de wereld op deze manier een stukje mooier maken.

Uiteindelijk verkocht ik het kinderdagverblijf en niet lang daarna werd er bij mij borstkanker geconstateerd. In de periode van chemotherapie en operaties heb ik diep mogen ervaren dat er zonder hoop geen leven is. Ook het verlangen om van overleven weer te gaan leven hield mij op de been. Toen ik na een intens proces van 2 jaar weer beter was merkte ik dat iedereen blij was maar ik mij van binnen heel verward voelde. Ik heb toen de hulp van een coach gevraagd om te ontdekken wat mij ervan weerhield om weer te durven leven en wat ik nodig had om vooruit te kunnen.

Die gesprekken hebben mij geholpen in te zien wie ik ben en wat mij gevormd heeft. Ik kreeg weer zin om mijzelf verder te ontwikkelen en wilde graag zelf het coach-vak doorgronden. En zo ben ik begin 2020 gestart met een Post-HBO registeropleiding voor Professioneel Coachen. Deze opleiding heeft mijn leven veranderd en mij laten groeien als mens. En tot mijn verrassing ontdekte ik dat mensen begeleiden helemaal bij mij past! Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd in het coachen op Kernemoties. Mensen begeleiden naar de diepere laag van hun bestaan vind ik het mooiste en kwetsbaarste wat er is.

Omdat ik in de gesprekken met klanten eigenlijk altijd heftige gebeurtenissen tegen kom heb ik een specialisatie gedaan in trauma-coaching. Deze opleiding heeft mij geholpen om mijn eigen ‘deuken’ onderdeel te laten zijn van wie ik ben. Dat ging met een lach en best wat tranen. Dit proces heeft gemaakt dat ik heler geworden ben en dat ik weet wat ik wil. Bovendien hebben de verschillende manieren van het benaderen van trauma mij een stuk steviger gemaakt als coach en geniet ik van dit fantastische werk.

En er is meer! Vanaf september ’23 ben ik gestart met een 4-jarige opleiding voor integratief therapeut. Deze opleiding helpt mij om de ambacht nog beter onder de knie te krijgen.