logo van Esther te Voortwis getekende bij
Esther te Voortwis

De vrouw (juni)

Esther te Voortwis in haar coachingspraktijk

De weken zijn gevlogen en de zomer is gekomen. De oude Nederlandse naam voor deze maand is zomermaand of weidemaand en met de huidige temperatuur klopt dit helemaal. De maand juni dankt haar naam aan de Romeinse godin Juno. Zij was de vrouw van de oppergod Jupiter. De godin werd gezien als de koningin van het hele universum, de beschermer van de vrouwen en de godin van het huwelijk. 

Deze maand de focus op de vrouw dus. Maar wat te schrijven in een tijd waarin de vrouw wereldwijd op zoek is naar een eigen plek en hunkert naar nieuwe verhoudingen? Ik juich het toe en ik voel onmacht bij al het onrecht wat hierin plaatsvindt. Tegelijkertijd heb ook een wat apart gevoel bij het onderwerp ‘vrouw’. Ik kan mij namelijk vaak wat ongemakkelijk voelen te midden van vrouwen. De wat meer mannelijke energie past mij beter. Het voelt voor mij prettig en veiliger. Minder gecompliceerd, eerlijker vaak. De focus naar buiten, het doelgerichte en de actie hebben mij gebracht waar ik nu ben, maar het heeft een ander deel van mij soms wat overschaduwd. De wat meer vrouwelijke energie met de focus naar binnen en meer ruimte voor intuïtie, het sensuele en zachtheid brengt mij meer in balans. Sinds ik daar bewust van ben zoek ik die op. 

Ik heb 4 dochters. Ze zijn prachtig. Ze zijn stoer én houden van alles wat vrouwelijk is. Ondanks hier en daar wat discussie is het ook heerlijk om een beetje van ze af te kijken. Elkaar in balans brengen. Niet om allemaal hetzelfde te zijn, wel om gewoon iets meer te ‘zijn’.